6 – Cum purtăm Minunat?

Cum purtăm Minunat?

Modul în care purtăm Minunat este parte din reflecția pe care o avem atunci când concepem un design nou, când căutăm surse de inspirație, când alegem un material. Desigur, nu vom alege un material sintetic, vom avea mereu de ales între diferite tipuri de matase – considerate după grosime – și diverse amestecuri între matase și alte fibre – ca lâna.

Purtăm mult eșarfe și carré-uri, testăm, răsfoim reviste de modă….ne place moda italiana și ne uitam puțin și la moda franceză.

În acest articol ne oprim asupra carré-urilor sau băsmăluțelor – eșarfe pătrate, accesorii pe care le vedem prin aeroporturi, la duty free, le vedem decorând vitrine poetice, realizate cu stil.

Am ales fotografii epurate cu Georgiana și contextuale cu Irina, că să ilustrăm în fel și chip modul în care bucată de mătase poate fi și funcțională și estetică.

Funcțională, da, pentru că în fond, în negura vremii, era o băsmăluță care acoperea, apara, era parte dintr-un cod. În timp și prin mâna omului a devenit carré sofisticat dar și basma brodată colorat, țesută cu rost.

Inițial, adică acum aproape 6 ani, era exclus să propunem eșarfe pătrate pentru că nu ni se părea funcțional adaptat unui mod de viață cunoscut nouă în care eșarfă dreptunghiulară era foarte folosită. Dar…a trebuit să încercam totuși….și în timp, dintr-o colecție în alta, am introdus eșarfa pătrată și acum avem chiar 3 dimensiuni în 2 grosimi de mătase diferite : mici de 45×45 cm, medii de 65×65 cm și mari de 90×90 cm.

Dimensiunile mici și mari sunt imprimate pe mătasea cea mai groasă, dimensiunea medie, pe mătase de 12 momme – care nu e deloc mai prejos. Ni s-a părut potrivit ca un carré mediu să vina cu o mătase mai puțin rigidă că să ne fie mai ușor să îl purtam. Pentru carré-ul mic, dimensiunea lui trebuia să fie compensata cu ceva, cumva și materialul are acest rol.

Minunat by Irina 5470

Echilibru de primăvară

45×45 cm

Minunat by Irina 5480

Echilibru

65×65 cm

20230325 142654

Echilibru mare

90×90 cm

Purtăm Minunat în cele 3 dimensiuni…

Cele mici merg bine la gât, sunt șic, parizene, merg și la încheietura mâinii, sunt bune și pentru copii – mai ales vara, dacă am uitat pălărioara acasă.

Dimensiunea medie este probabil cea mai versatilă pentru că o putem purta și pe cap, și la gât și chiar că un colier. Merge la birou dar și în exterior.

Pe 90×90 cm avem deja un produs care strigă lux. În plus, am ales special mătasea cea mai groasă pentru aceste carré-uri. Astfel, accesoriile Minunat sunt egale cu accesoriile marilor case de modă. Am purtat cu nod pe umăr și sincer, nu știu cum ne putem lipsi de un astfel de accesoriu…nu pentru că lipsește un pulovăr, dar pentru că aduce o senzație de bine, de confort și relaxare fără egal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *