Despre colecții
Dedicăm această pagină tuturor intențiilor dar și peripețiilor care stau în spatele colecțiilor.
Aici veți citi ceea ce spunem cu greu în alte locuri, aici ne veți găsi pe noi, cei care trăim pentru Minunat.
Dedicăm această pagină tuturor intențiilor dar și peripețiilor care stau în spatele colecțiilor.
Aici veți citi ceea ce spunem cu greu în alte locuri, aici ne veți găsi pe noi, cei care trăim pentru Minunat.
Vă invităm să începeți lectura cu designurile inspirate din femei importante pentru România.
Am ales cu grijă acest cuvânt – importante – pentru ca în această constelație de femei avem vieți lungi și scurte, titluri nobile și realizări personale excepționale.
Designurile din capsula Smaranda Brăescu trebuiau să fie 5 … pioniera aviației s-a născut în luna mai, a realizat primul salt pe un 5 iulie și avea 50 de ani când a trecut în neființă.
Imaginile pe care îl aveam se pretau unui tip de designuri propriu casei noastre de design: o ie și un vâlnic, geometria și proporțiile originalelor ne duc din nou spre eșarfe.
Apoi, am luat detaliile și le-am plasat pe carré‑uri după alte principii de design: versatilitatea – el/ea – mai multe moduri de a purta. În alegerea culorilor pentru ie și vâlnic am căutat combinații care să stârnească emoții și care să rămână aproape de folclor și folclorul este colorat, nu doar alb roșu negru.
Pentru carré‑uri ne-am gândit la cum se vede pământul de sus, din avion: petice maronii, verzi, gălbui, acoperișuri roșii, ape albastru închis. Ne-am imaginat adrenalina și emoțiile – carré‑ul Curaj poartă o explozie de culori.
A desena fin motive care apar în fotografii este un chin. A păstra echilibrul între sursă – obiectul care a existat – și obiectul viitor, este un compromis la fiecare pas.
Rămân aproape de original sau iau ceva și merg pe drumul meu?
Pentru carré‑urile imprimate în 2024 în capsula Regina Maria am ales o așezare clasică, cu chenare, așa cum veți găsi la celebrele case de modă din Franța.
Vă invităm să continuați lectura cu designurile inspirate din scoarțele oltenești.
Creăm design textil de 7 ani și în timp, ne-am aplecat cu emoție asupra scoarțelor din diverse regiuni ale țării. Inițial am dorit să evităm această ramură a creației țărănești dar știți cum e, când cineva drag sugerează, vezi altfel lucrurile.
Și așa au apărut designurile noastre cele mai simple în care am decorticat scoarța oltenească și am păstrat ce era mai simplu, florile hexagonale, frunze, chenarul zimțat și am adăugat cu moderație… ceva inventat de noi, o pasăre.
Au fost momente când am dorit să nu mai desenăm scoarțe oltenești, ca dintr-o obligație fără de lumea modei care macină mii de GB de grafisme. Dar ne aflăm azi cu eșarfe și carré‑uri pe 5 dimensiuni și din 3 materiale diferite, nenumărate culori și experimente. De la eșarfă cu bleu-marine și oranj la nuanțele de roz și bleu, de la versiunile stricte aproape de tradiție, la cele obraznice în care desenele noastre domina.
Minunat e în lumea Oltului.
Vezi colecțiile noastreSeria Etern are că tema colțul de grădină sau de pădure în care ne ascundem ca să fim liniștiți, pe scurt, locul în care putem cultiva pasiunea pentru observația ornitologică, putem să pictăm, sau să citim, putem să ne imaginăm viața la țară acum 100 de ani.
Am creat acest design că să adaptăm grafismele de pe scoarțe la formă pătrată, capriciu al modei, desigur.
Dar nu purtăm doar eșarfe, nu?
este prima versiune a designurilor inspirate din scoarțe oltenești, Pur este un clasic, cu florile lui contrastante, cu florile foarte apropiate de scoarțe, cu chenarele lui (în dinți de lup? ).
E un design sobru, de birou, de ședință la multinațională. Acest design ne-a permis să mergem mai departe, să ne permitem să fim creativi o dată ce studiasem, înțelesesem o varianta simplă.
provin din scoarțe dar abordarea grafismului este diferită.
Elementele vegetale au fost redesenate cât mai rotunjit posibil, pentru un aspect final cât se poate de îndepărtat de geometria scoarțelor. Am dorit să dăm o notă personală încadrându-ne totuși în chenarul obișnuit.
Este modul nostru de a abuza de modul de producție – imprimare digitală – și de a mărturisi că dacă mașinile moderne nu ar exista, am țese și noi kilim, am alege și noi la fir.