5 – Mătasea habotai

Eșarfă din mătase habotai

Roz

Mătasea habotai ? ce este?

 

De fiecare dată când doresc să cumpăr ceva, caut eticheta, pe ea citesc compoziția – și voi ar trebui să procedați la fel.

De fiecare dată când descopăr un designer nou de haine care îmi plac, caut detalii despre materialele pe care le folosește. Dacă găsesc informații, încrederea mea crește. Dacă aflu că acel producător lucrează în Europa, inima mea bate, sunt acasă! Prin urmare, și nouă ne ne place să vorbim despre materialele pe care fabricantul nostru le folosește pentru eșarfele noastre.

Să povestim despre mătasea habotai!

Clientele Minunat care au cumpărat o eșarfă din acest tip de mătase au primit un card (da, Minunat și faimoasele carduri…) cu informații despre această mătase.

Mătasea habotai este fină, foarte fină și are o țesătură regulată – exemplară, foarte plăcută pe piele. E o țesătură care e mai rigidă că muselină și nu se adună, nu se sifonează dar nici nu este rigidă că organza. Lejeră ei rigiditate a fost motivul pentru că am înlocuit muselină de mătase cu habotai.

Eșarfă din mătase habotai

Roz și roșu

Se pare că “habotai” înseamna “două straturi de pene”, iar țesătură este cea mai simplă țesută din fire de mătase (obligatoriu!) și folosind două fire de urzeală mai subțiri decât cele de băteală

Inițial, mătasea habotai era folosită pentru a captusi kimonouri în Japonia, și acesta este un motiv în plus pentru că o merităm și noi!

Eșarfă din mătase habotai

Flori

Să vedem cum se întretine…prima opțiune curățătoria chimică – ușor și elegant, de ce nu! Dar dacă nu poți merge la curățătorie, poți spăla produsul cu mâna numai cu apă rece.

Folosește un detergent delicat în cantitate foarte mică, nu lăsă produsul la înmuiat.

Clătește în apă rece de mai multe ori, elimină apă numai prin presare delicată între prosoape groase apoi netezește cu mâna, readucând la formă inițială.
Pune la uscat pe un uscător de rufe apoi calcă pe dos cu un fier de călcat la temperatura potrivită (mătase, lână).