Posted on

Poveste din arhiva 2021 – Plin de culoare si nu numai

Din cufar
Acest desen plin de culoare si detalii a aparut din cufarul Minunat si vine sa va vorbeasca despre amintiri, decoruri din copilarie si despre cum putem sa le retraim, sa ne hranim din ele.

Descoperim

De nenumarate ori, costumul popular ne inspira catre desene numai bune de purtat. De aceasta data, am pornit de la broderii de casa, cusute cu drag, folosite cu placere, pastrate cu perseverenta si transmise cu generozitate. Doua pernite brodate cu bumbac dar si cu nenumarate margele, broderiile strabunicii.
Margelele au farmecul lor iar cele din poveste sunt de mai multe forme, de multe culori. Varietate echilibrata : asa putem caracteriza aceste broderii. Chiar daca motivul e repetitiv, culorile se schimba. Chiar daca a realizat sute de cruciulite, mâna revine si adauga margele. Iar cutia cu margele era marisoara, plina de cutiute mici si mititele.

Purtam

Motivele apartin modei de acum foarte foarte multi ani, asa ca in fond nu ne simtim singuri. Moda vine si revine iar noi gasim loc sa visam cu ochelari de soare, palarie si mult vânt la mare, cam ca Grace Kelly!
Nuante de verde, bleu-marine, fucsia si oranj, cam ca într-o gradina.

In fiecare zi

Fiecare colt al esarfei are un desen diferit. Pliem si obtinem patru accesorii diferite!
În acest exemplar avem 3 colturi retro si un colt taranesc pe care l-am adaugat pentru ca azi, covorul oltenesc de lâna tesut pe razboi, face parte din peisaj si ne e drag sa il revedem.

Atragatoare

O rochie uni, o camasa cu imprimeu roz sau ocru, un pulovar verde si chiar cu o jacheta bleu!
http://www.minunatbyirina.com